Keurmerken

Gezien alle keurmerken hebben we ervoor gekozen om een aantal  artikelen ook Biologisch aan te bieden.

We hebben in het assortiment Gots gekeurde stoffen en Oeko-Tex Standard 100. Als een artikel  gemaakt is van materiaal met een GOTS keurmerk dan word dat bij het artikel vermeld.   

 

GOTS 

GOTS (Global Organic Textile Standard) is ontwikkeld en wordt beheerd door IWG ( international Working Group).

Het keurmerk GOTS kom je overal ter wereld tegen op kleding en textiel. Alles wat met stof te maken heeft. Je krijgt het GOTS keurmerk niet zomaar.  

Om GOTS keurmerk te krijgen begint het bij het aller begin. Er zijn eisen gesteld aan de  verwerking van biologische vezels. De eisen worden gesteld aan de fabrikant  hoe de  vezels worden verwerkt. De fabrikant moet zich houden aan regels bij het gebruik van schadelijke chemicaliën. Ook wordt van je gevraagd om een duurzame afvalwatersysteem te gebruiken en zuinig te zijn met water en energie. Aan arbeidsomstandigheden worden criteria gesteld.

Zodra alles volgens de normen en de eisen van het GOTS keurmerk verlopen, dan krijgt een fabrikant het keurmerk. Dan kunnen de stoffen met het keurmerk GOTS verkocht worden. Het keurmerk wordt vergeven door een externe partij die door GOTS daartoe geaccrediteerd is.

 

Oeko-Tex Standard 100

Oeko-tex standard 100 is  een test en certificeringssysteem voor textiel. De standaard wordt beheerd door de International Oeko-Tex Association. Er wordt gecontroleerd en getest of het product aan de criteria voldoet en de standaard wordt elk jaar getest.

Het is bedoeld om het gebruik van schadelijke stoffen te beperken. De richtlijnen voor het gebruik van schadelijke stoffen te beperken in verband met de gezondheid heeft raakvlakken met de ecologische dimensie van duurzaamheid. Hoe groter de kans is dat het product met de huid in contact komt en hoe gevoeliger de huid, hoe strenger de eisen zijn.

 

Oeko-Tex Made in Green

Oeko-tex Made in Green is  een test en certificeringssysteem voor textiel. De standaard wordt beheerd door de International Oeko-Tex Association. Er wordt gecontroleerd en getest of het product aan de criteria voldoet en de standaard wordt elk jaar getest.

Naast de controle op het gebruik van schadelijke stoffen worden binnen dit keurmerk ook gekeken naar de duurzaamheid van de processen waaronder het product gemaakt wordt. De processen moeten daarnaast uitgevoerd worden onder een sociaal verantwoord klimaat. 

 


Maak jouw eigen website met JouwWeb